Symesterskapet er avsluttet

Symesterskapet

Denne våren arrangerte kunst- og håndverkslærer Marianne Welde symesterskap på skolen. Symesterskapet skapte stort engasjement på 5.–7. trinn. Her kunne samtlige elever på 5.–7. trinn delta, og ingen ville ryke ut underveis. Tvert i mot var det ønskelig at flest mulig skulle bidra i størst mulig grad. Elevene var gode til å hjelpe hverandre – også på tvers av trinnene. De har sydd hjemme, i timene og i mange friminutt.

Det ble gitt fire ukesoppdrag i tillegg til at det ble konkurrert i hvilken klasse som sydde mest totalt. Mange av oppgavene hadde fokus på miljø, siden flere dreide seg om redesign. 

Den første oppgaven var å lage et handlenett. Dette måtte blant annet oppfylle krav til hvor mye vekt det kunne tåle. Neste oppgave var å lage bamse av sokker, og i tredje oppgave skulle eleven lage forkle av skjorter.

Finaleoppgaven var å lage klær av IKEA-poser. Dette var sterkt inspirert av 9.-klassingen Amalie Driveklepp som laget sin ballkjole av IKEA-poser. Med sin selvlagete kjole vant hun prisen "Årets kjole" på nyttårsballet på Harestua. Amalie stilte i juryen til finaleoppgaven sammen med Gitte Skjønneberg som utdanner kunst- og håndverklærere ved OsloMet. Hun er i tillegg utdannet innen kjole- og draktsøm. De to siste jurymedlemmene var en av skolens kunst- og håndverklærere Kittil Paalgard og kontaktlærer og mat- og helselærer Beate Bjørn-Nilsen. 

Vinnerne av konkurransene ble følgende:
Lage handlenett: Jonas (6F)
Lage bamse av sokker: Ingrid (5E)
Lage forkle av skjorter: Tiril (7C)
Lage klær av IKEA-poser: Ada (7B)
Sydd mest: Vinner er klasse 5B med sterkt bidrag fra Laura


Lenke til artikkel i Nordre Aker Budstikke om finaleoppgaven.

Foto: Nordre Aker Budstikke.